DE NAALD VAN RIJSWIJK | WIE IS DE MOL VAN GROEP 8? | AFLEVERING 1

160 Bekeken
Gepubliceerd
DE VOORRONDE

In de aflevering strijden de kandidaten voor een plek in de finale-aflevering. Na 3 verschillende opdrachten volgt DE TEST en 10 kandidaten gaan door naar de volgende ronde.

In deze aflevering:

Communicatie: In de controlroom moeten de kandidaten 6 rekenopdrachten maken. Buiten zijn op 6 plekken meerdere enveloppen verstopt. Het antwoord in de controlroom en het antwoord op de envelop moet overeenkomen. In totaal zijn er buiten 18 enveloppen maar de kandidaten mogen na 30 minuten 6 enveloppen inleveren. Door goed te communiceren kom je erachter in welke 6 enveloppen het goede geld zit.

Transport: Op een veld liggen veel pingpongballetjes voorzien van een woordsoort. De balletjes moeten in de juiste kist komen maar mogen de grond op een bepaald gebied niet raken (ook mogen de kandidaten in dit gebied de balletjes niet aanraken). Door goed te sorteren, te vervoeren en samenwerken kunnen de kandidaten veel geld verdienen bij deze opdracht.

De naald van Rijswijk: Bij de laatste opdracht in deze aflevering draait het allemaal om de Naald van Rijswijk. Een stukje erfgoededucatie verwerkt in een molopdracht. De kandidaten weten nog niets van de naald en door het maken van een grote puzzel zien de kandidaten hoe de plek er vroeger uitzag. Op de achterkant van de puzzel staan de woorden: VREDE VAN RIJSWIJK. Na 20 minuten moeten de kandidaten achter deze zin komen. Na deze opdracht heb ik het hele geschiedenis verhaal verteld.

WIE GAAT ER NAAR DE FINALE? WIE IS DE MOL?

Abonneer gratis op niets te missen :)

Bedankt voor het kijken!

Meester Wilfred
Log in of aanmelden om een reactie te plaatsen.
Wees de eerste die een reactie plaatst.